Trenutno pregledavate Horizon Zero Dawn: The Board Game – Izaberite svog lovca

Horizon Zero Dawn: The Board Game – Izaberite svog lovca

Svi smo već čuli za nagrađivanu PlayStation ekskluzivu Horizon Zero Dawn koja je u svijetu prodana u više od 10 milijuna primjeraka. Sada ćemo se osvrnuti na malo drugačiju verziju te igre.

Horizon Zero Dawn: The Board Game je kao i sama videoigra smještena u dalekoj budućnosti gdje su hubrisi doveli čovječanstvo pred samo izumiranje i planiraju pokrenuti novu eru strojeva. Do četiri igrača mogu preuzeti ulogu svog lovca s vlastitim pozadinskim pričama i kulturama, odabrati mu klasu i frakciju te kao dio Hunter’s Lodgea zajedno krenuti u avanturu kroz jedinstven post-apokaliptičan krajolik pun neprijatelja.

Igrači kreću u igru s profilom odabranog lovca te početnim kartama oružja i štitova. Također, svaki igrač treba pretražiti Salvage deck i složiti svoje početne resurse, promiješati svoj akcijski deck te uzeti svoje Upgrade i Skill tree karte za njihovog lovca. Najmlađi i najstariji igrači uzimaju dodatne Fledging i Leader tokene.

U ovoj igri postoje dvije stvari koje igrači mogu raditi: istražiti područje, odlučiti se za sljedeću misiju i imati interakciju s trgovcima ili vrebati i boriti se protiv strojeva.

S puno neočekivanih izazova i iznenađenja, igrači se za svaku misiju koja traje oko 60-90 minuta trebaju strateški opremiti. Dobivanjem novih vještina, razvijanjem oružja te stavljanjem štitova igrači će svaki na svoj način postati jači i izdržljiviji te će se moći bolje pripremiti za svaku različitu sljedeću misiju.

Iako se zajedno s prijateljima borite protiv hubrisa i zajedno ostvarujete bonuse, svaki od igrača ima poseban cilj, a to je da postane Hawk i zasluži vječnu slavu.

Ne možemo pisati o ovoj društvenoj igri, a da ne spomenemo njene minijature koje sa svojim dizajnom i pažnjom na detalje odlično poboljšavaju doživljaj cijele igre.

Jeste li spremni za ovu post-apokaliptičnu avanturu?

Odgovori