Trenutno pregledavate Resident Evil 3: The Board Game – Dobrodošli u Racoon City!

Resident Evil 3: The Board Game – Dobrodošli u Racoon City!

Zavijanje zombija odjekuje uništenim ulicama grada, a svaka šansa da Racoon City Police Department zaustavi ovaj kaos je ugušena nezaustavljivom hordom nemrtvih. Iako se čini da situacija ne može biti gora za preživjele, iz smjera policijske postaje odjekuje grubi duboki glas: “S.T.A.R.S.” Dobrodošli u Racoon City!

Resident Evil 3: The Board Game je adaptacija popularne survival horor igre iz devedesetih pod imenom Resident Evil 3: Nemesis koja usmjerava fokus na preživljavanje horde zombija i drugih mutiranih čudovišta u gradu kojem vrijeme uskoro ističe. U pitanju je co-op horor igra za 1-4 igrača u kojoj ćete jedino surađivanjem moći preživjeti. Svaki vaš ispaljeni metak predstavljat će razliku između života i smrti jer je cijela igra dizajnirana na način da neprijatelji uvijek instantno reagiraju na vaše ponašanje. Ispucali ste iz pištolja ili privukli pozornost nečemu što možda nije bilo baš najpametnije? Svi aktivni neprijatelji u vašoj blizini odmah će krenuti prema vama, neovisno je li njihov red. Ta mehanika aktivacije izvan reda stvarno podiže napetost u svakoj situaciji i odlično uvodi stres po kojoj je originalna igra poznata.

Naravno, to nije jedina mehanika koja podiže razinu napetosti jer glavnu ulogu u tome igra tzv. Tension Deck iz kojeg nakon svake runde vučete karte koje u igru uvode razne događaje – ponekad sigurne, a ponekad one koje će vam zagorčati kampanju. Naime, kada ostanete bez tih karti, igra je gotova! Postoji šansa da resetirate to odbrojavanje na sami početak, ali za to trebate dobro isplanirati put jer je to jedino moguće napraviti na pisaćoj mašini negdje na mapi uz pomoću tintne vrpce.

Sada još u cijeli taj kaos ubacite Nemesisa – mutiranog Tyranta koji je dizajniran da vas nemilosrdno lovi kroz sve dostupne kampanje i ispred sebe imate jako dobru igru koja će sigurno zabaviti fanove ovog serijala, ali i one koji vole co-op kampanje u društvenim igrama!

Dok vuče dosta dobrih elemenata iz prošle adaptacije, Resident Evil 3: The Board Game dovodi i neke priželjkivane promjene i novitete na stol! Slike na tileovima su sada puno preglednije, a u kampanju je sada implementiran i dashboard grada koji u igru uvodi određenu dozu nelinearnosti. Moći ćete birati redoslijed rješavanja scenarija, naravno pod utjecajem da im imate pristup, a izbor će biti u potpunosti na vama koliko želite detaljno istraživati dostupne lokacije.

Tu su i nove narativne kartice koje nude posebne događaje unutar igre gdje morate zajednički donijeti odluku kako ih riješiti. Možda ćete aktivirati Nemesisa, a možda ćete primiti SOS poruku iz susjedne zgrade. Na vama je kako ćete ih riješiti, ali zapamtite da vaše odluke mogu imati posljedice na vašu trenutnu kampanju.

Bilo da želite zaigrati kao Jill, Carlos, Mikhail ili Nikolai, Resident Evil 3: The Board Game je vjerna adaptacija igre koja će sigurno oduševiti fanove serijala!

Odgovori