Trenutno pregledavate Yoshitaka Amano – vrhunski umjetnik čije ilustracije krase Final Fantasy TCG karte

Yoshitaka Amano – vrhunski umjetnik čije ilustracije krase Final Fantasy TCG karte

Prilikom otvaranja našeg prvog Final Fantasy TCG boostera, želja da povučemo svoje najdraže likove iz igara ubrzo je zamijenjena divljenjem prema ilustracijama mnogih od povučenih karata. Svako malo smo zastali kako bi dodatno proučili izgled samih karata jer nas je ugodno iznenadila raznolikost u dizajnu i načinu crtanja. Nakon par otvorenih boostera, jedan stil crtanja nam je toliko zapeo za oko da smo počeli slagati njegovu kolekciju u zasebni album, a u pitanju su radovi iza kojih stoji Yohitaka Amano.

Amano je japanski umjetnik koji ima toliko opširnu biografiju da je bilo čak malo teško sažeti sva njegova postignuća u ovaj tekst jer je svoju kreativu do sada iskoristio u videoigrama, animacijama anime serija, knjigama, mangama, glazbi, a u jednom trenutku je radio i ilustraciju za svjetski popularni Magic: The Gathering. S hrpom nagradama i radova iza sebe, Amano i dan danas sa svojih sedamdeset godina još uvijek pridonosi svijetu umjetnosti te je trenutno u procesu pokretanja svojeg VR muzeja gdje će mnogi njegovi radovi biti prebačeni u 3D svijet.

Inspiriran jako s ukiyo-e stilom crtanja koji je ostavio velik trag u japanskoj povijesti, Amano je upotrijebio tu prepoznatljivu metodu kako bi dočarao likove iz ranijih Final Fantasy igara, ali i napravio vizuale koji su definirali stil i efekt tih svjetova. Te ilustracije su sada dostupne na Final Fantasy TCG kartama koje cijeloj igri dovode jedan određen umjetnički aspekt. Svaki put kada bi povukli Amano kartu, osjećali smo se kao da smo povukli dodatnu Legendary kartu vrijednu sleevanja – neovisno koliko je karta dobra za naš deck.

Njegove ilustracije nalaze se u svim dosadašnjim setovima, bilo da je u pitanju neki Opus ili Crystal Dominion, a taj njegov specifičan stil podiže Final Fantasy TCG na novu razinu s dobrom dozom umjetničkog divljenja.

Ova objava ima jedan komentar

Odgovori